2019-10-14 Skanska utvecklar terminal och lager https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/alessandro-stigliani-.jpg

Skanska utvecklar terminal och lager

Genrebild lager. Foto: Alessandro Stigliani
Lager
Logistikläge
Projekt

Skanska utvecklar och bygger en kyl- och frysterminal samt fryslager i Långeberga i Helsingborg för Bring Frigo AB. Hyresavtalet löper på 10 år.

Anläggningen, som totalt omfattar cirka 10 800 kvadratmeter, möter alla de höga krav som hyresgästen ställer på en modern kyl- och frysterminal.

– Det känns fantastiskt inspirerande att kunna utveckla en terminal tillsammans med Bring Frigo AB för deras framgångsrika livsmedelslogistik, samt att starta första etappen av vår utveckling av Långberga-området i Helsingborg, säger Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg i ett pressmeddelande.

I ett strategiskt logistikläge

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Det ska även vara ett av Skandinaviens viktigaste logistikområde för distribution av livsmedel.

– Vi ser fram emot en spännande höst där vi fortsätter att utveckla Frigos verksamhet och förädla vårt kunderbjudande med utgångspunkt att leverera en hållbar och effektiv livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd, Bring Frigo AB.

Byggstart sker under oktober 2019 och fastigheten beräknas vara färdigställd under det fjärde kvartalet 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!