2019-10-14 Serneke bygger stor avloppspumpstation https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/serneke-va-goteborg.jpg

Serneke bygger stor avloppspumpstation

Foto: Felix Gerlach
Energi
Projekt
VA

Göteborg stad växer och det sätter stress inte minst på infrastrukturen, båda ovan som under jord. Pumpstationen vid Kodammarna är Göteborgs största och här har en av pumparna tjänat ut sin roll.

För detta har Serneke Anläggning har skrivit entreprenadkontrakt med Kretslopp och vatten i Göteborgs Stad om en byggnation av ny avloppspumpstation. Projektet är värt cirka 90 miljoner kronor. 

– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla en så viktig samhällsfunktion. Det är ett projekt helt i linje med vår inriktning mot VA och processindustrin åt professionella beställare, säger Calle Magnusson, arbetschef på Serneke Anläggning i ett pressmeddelande.

”Bidra till minska bräddning”

– Det känns bra att komma igång med etapp två av projektet, säger Elisabet Athley, projektledare på Kretslopp och vatten. Man bygger nu med en annan redundans än det som fanns med från 1967. På sikt hoppas vi att projektet ska kunna bidra till minskad bräddning som ett steg i riktning mot att kunna bada i älven.

Arbetena inleds i början på 2020 och projektet ska stå klart våren 2021. Entreprenadkontraktet undertecknades 17 september och ordersumman är på cirka 90 miljoner kronor.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!