2019-10-08 Smällen: Bygget blir dubbelt så dyrt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/stockholmstad-vida-arkitektkontor.jpg

Smällen: Bygget blir dubbelt så dyrt

Tidigare förslag på idrottshall och idrottstorget, vy från Långa gatan. Illustration: Vida Arkitektkontor / Stockholm Stad
Projekt

Just nu ser ut som om att idrottsanläggningen vid Kristineberg blir av. Det presenterar Moderaterna tillsammans med Centerpartiet, rapporterar Stockholm Direkt.

Planen är att den nya anläggningens dubbelhallar ska fungera som multihallar. Många olika aktiviteter ska få plats i samma byggnad.

– Det råder stor brist av hallar i staden. Genom multihallarna bidrar vi till att skapa halltid till stadens idrottsföreningar, säger Jonas Naddebo (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad till Stockholm Direkt.

318 miljoner

Men jämfört vad man tidigare räknat på visar det sig nu att hallen blir dubbelt så dyr – från 165 miljoner kronor till 318 miljoner.

En kostnadsökning som Naddebo och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) lägger på det tidigare styret.

– Till skillnad från vad den tidigare majoriteten tittade på är detta fullt ut finansierat och ett större projekt. S-styret beräknade inte kostnaden tillräckligt och utredningarna var inte tillräckligt grundliga, säger Dennis Wedin (M) till Stockholm Direkt.

Bygget planeras vara klart till 2023.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!