2019-09-30 Ny arena byggs i Uppsala https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/granbyhallen-uppsala-petey21.jpg

Ny arena byggs i Uppsala

På bilden syns den äldre Gränby ishall som byggdes 1974. Även Krister Persson, regionchef Nord hos Buildings, ÅF Pöyry. Foto: Petey21 Public domain, / ÅF Pöyry
Projekt

Det var i våras som bygget av den nya isarenan i Gränby, Uppsala fick grönt ljus. På uppdrag av Uppsala kommuns bolag Sport- och rekreationsfastigheter AB kommer ÅF Pöyry att projektera den nya arenan, som beräknas öppna 2023.

Den nya arenan kommer att byggas på Gränby sportfält i Uppsala och användas för ishockey och konståkning. ÅF Pöyry kommer att bidra med VVS-projektering, byggnadskonstruktion, el/tele-projektering, sprinklerprojektering samt miljö- och hållbarhetsprojektering.

– Det har pratats om en ny arena under lång tid i Uppsala, så det känns jättekul att vi nu får vara med och bidra till att skapa en riktigt bra och modern isarena i Uppsala. Arenan bidrar till att öka stadens attraktionskraft och livskvalitet, säger Krister Persson, regionchef Nord hos Buildings, ÅF Pöyry i ett pressmeddelande.

Kommer att rymma 5 000 åskådare

Arenan i Gränby kommer att rymma 5 000 åskådare. Den ska bland annat fungera för elithockey. Den nya arenan ritas av Metod Arkitekter tillsammans med Hille Melbye Arkitekter.

ÅF Pöyrys del i projektet löper från 2019 till 2021, då den preliminära byggstarten är. Arenan beräknas stå klar 2023. Uppdragsvolymen uppgår till drygt 32 miljoner kronor.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!