2019-09-17 Försenat bygge – konsulten krävs på mångmiljonbelopp https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/bussdepå.jpg

Försenat bygge – konsulten krävs på mångmiljonbelopp

Bussdepå Fyrislund, Uppsala
Bussdepå Fyrislund, Uppsala. Illustration: White Arkitekter
Kollektivtrafik
Projekt

I utkanten av Uppsala byggs den nya stadsbussdepån i Fyrislund. Bygget ska vara kraftigt försenat och fördyrat, rapporterar SVT. Som ett resultat av detta kommer Region Uppsala kräva generalkonsulten på mångmiljonbelopp.

Depån har en investeringskostnad på 850 miljoner kronor. Bland annat ska verkstads- och administrationsbyggnad, servicehall, förrådsbyggnad och en gasbyggnad komma på plats.

Men i dagsläget är bygget försenat och pengarna fortsätter att rusa iväg.

Undermåliga ritningar

En av anledningarna bakom trasslet ska bland annat vara att generalkonsulten WSP inte har levererat ritningar enligt förväntningarna. Vissa nästan rent av farliga att använda på grund av dess dåliga skick.

– Det är som att ha en orienteringstävling och säga till deltagarna att vid skogsdungen får ni kartan, men väl där så finns det inga kartor, säger förvaltningsdirektör Thomas Thunblom vid Region Uppsala till SVT.

Dyr försening

Inflyttning väntas ske först till sommaren 2020. Bygget var som ovan nämnt budgeterat till 850 miljoner, men slutnotan kommer landa betydligt högre, skriver SVT.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!