2019-09-02 Ny sporthall öppnar dörrarna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/glomstahallen-webb.jpg

Ny sporthall öppnar dörrarna

Foto: Mikael Jeppe
Projekt

Snart invigs Glömstahallen, en nybyggd, fullstor sporthall för skolidrotten och föreningsidrotten i Huddinge. Samtidigt invigs även löparbanor och en spontanidrottsyta med fjärde generationens konstgräs.

Med hallen får Glömstaskolan en fast punkt för sin idrottsundervisning.

– Huddinge är en växande kommun och det gäller att inte bara växa med bostäder, arbetsplatser, skolor och äldreboenden, utan även med anläggningar för fritidsaktiviteter. Området kring Glömsta och Vistaberg har länge saknat ett idrottscentrum så det känns väldigt bra att Glömstahallen nu är på plats, säger Bo Källström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Huddinge kommun i ett pressmeddelande.

Foto: Mikael Jeppe

Fjärde generationens konstgräs

Spontanidrottsytan är en 7-spelsplan som kommer vara öppen för alla samt vara belyst fram till klockan 22.00. En fullstor hall innebär att den är 20 gånger 40 meter. Den uppfyller därmed kraven för alla inomhusidrotter upp till seniornivå.

– Vi testar nu fjärde generationens konstgräs, vilket blir en klar vinst för miljön då gummigranulat inte behöver användas som fyllnadsmaterial, säger Linda Örneblad, chef för idrott och anläggning i Huddinge kommun.

Hallen har projekterats av Huddinge Samhällsfastigheter och är certifierad som miljöbyggnad silver totalt och med nivån guld för den låga energianvändningen.

– Vi har arbetat med hallen under en längre period och är stolta över resultatet. Det känns mycket roligt att vi tillsammans med kommunen nu kan erbjuda en fullstor idrottshall i området. En rolig detalj i sammanhanget är att vi anlitat graffitikonstnärer för att smycka ut en stödmur vid sjuspelsplanen med ett motiv som baseras på Glömstaskolans elevers framtidsvisioner, säger Torbjörn Wallin, projektutvecklare på Huddinge Samhällsfastigheter.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!