2019-06-12 Byggföretaget landar prestigeprojekt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/contractor-bygg-webb.jpg

Byggföretaget landar prestigeprojekt

Karta Timrå med ny industribyggnad inritad. Bild: Contractor Bygg
Industri
Projekt

Nu är det klart. Contractor Bygg i Sundsvall har kammat hem, enligt dem, prestigeuppdraget att bygga en industribyggnad med tillhörande kontorslokaler i Timrå industriområde. Kontraktet är värt närmare 50 miljoner kronor.

Beställare är fastighetsbolaget NP3 och när lokalerna står klara i maj nästa blir det den nya hemvisten för industriföretaget Roplan Machining AB

– Det är fortfarande riktigt bra drag på byggmarknaden i Sundsvall och när bostadsbyggandet mattas något finns det andra områden som vaknar till liv. För oss är det positivt att vi kan fortsätta utvecklas och vara en stark aktör på orten, säger Martin Rudberg, vd för Contractor Bygg i Sundsvall i ett pressmeddelande.

”Bra och trygg relation”

I slutet av 2018 köptes byggbolaget Hus och Nyproduktion AB upp av Contractorkoncernen och sedan i februari i år går de under namnet Contractor Bygg i Sundsvall. Genom åren har bolaget byggt upp ett starkt kontaktnät i regionen, med många återkommande beställare.  

– NP3 är ett utmärkt exempel på en sådan samarbetspartner. Vi har jobbat tillsammans under flera år och har en bra och trygg relation. Det gör också att vi kan få komma in tidigt i projektskedet som vi gjorde nu senast i Timrå, säger Martin Rudberg.   

De nybyggda industrilokalerna i Timrå industriområde ska vara klara för inflyttning 1 maj 2020. Schaktarbetet är påbörjat och direkt efter sommarsemestern startar själva byggnationen. Ett femtontal egna medarbetare kommer att sysselsättas i projektet, plus ett antal underentreprenörer. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!