2019-03-12 Byggstart för koncernsamarbete https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/byggprojekt-webb.jpg

Byggstart för koncernsamarbete

Philip Wallgren, Regionchef för Svenska Hus, och Per Ununger, vd MVB Öst. Foto: Svenska Hus
Philip Wallgren, Regionchef för Svenska Hus, och Per Ununger, vd MVB Öst. Foto: Svenska Hus
Fastighet
Projekt

Nyligen var det byggstart för Svenska Hus fastighet, Glasfabriken, i Hammarby Sjöstad. Projektet är en samverkansentreprenad mellan fastighetsbolaget Svenska Hus och byggbolaget MVB, som båda ingår i den privatägda koncernen AB Gullringsbo Egendomar.

Det är starten för ett gemensamt projekt där den ursprungliga glasfabriken nu ska förvandlas till en flexibel och modern kontorsfastighet genom en påbyggnad av ytterligare fyra våningsplan. I projektet ingår även byggandet av fem unika radhus i anslutning till industribyggnaden.

– Fastigheten har fantastisk potential med sin unika industricharm och sitt strategiska läge i en växande stadsdel. Vi ska skapa ett levande hus som kommer att bidra till en mer mångfasetterad stadsbild och vi ser fram emot att samarbeta med vårt systerbolag, MVB, säger Philip Wallgren i ett pressmeddelande.

Hållbar filosofi

Projektet har en hållbar filosofi där nytt och gammalt går hand i hand. Huset får flexibla ytor för framtida hyresgästers olika behov och förses med den senaste tekniken för en energieffektiv drift, samtidigt som husets vackra 50-talsdetaljer bevaras. Fastigheten är dessutom kulturklassad vilket bland annat innebär att fasadens industriella gestaltning kommer att bevaras.

– Det är alltid roligt när vi får tillfälle att samarbeta i koncernen. Våra organisationer känner ömsesidigt förtroende och respekterar för varandras kompetenser av långsiktig och effektiv fastighetsförvaltning respektive hållbart byggande. Det här är ett samarbete som vi båda ser fram emot och som kommer att utveckla våra organisationer positivt, tillägger Per Ununger.

Totalt kommer det att bli cirka 6 800 kvadratmeter yta för kommersiella ändamål och de första hyresgästerna beräknas flytta in under 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!