Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Nyproduktion av bostäder kvarteret Syrenen

21:a september 2017, 08:09
Nyproduktion av bostäder kvarteret Syrenen
Kustbostäders nya fastighet på Norra Malmgatan. Bildkälla: Comarc Arkitekter
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Onsdag 19 oktober i fjol togs första spadtaget till Kustbostäders nya fastighet på Norra Malmgatan med 36 lägenheter som beräknas stå inflyttningsklara 2018.

Lägenheterna kommer att bestå av mindre lägenheter från 1 rum och kök, 2 rum och kök till 3 rum och kök. Fastigheten kommer att ha en höjd på fyra våningar med tillgång till hiss och utrustas i modern standard med kakel, klinker och parkett. Förråd ingår och möjlighet finns att välja till tvättmaskin. De flesta lägenheterna kommer att ha tillgång till balkong.

» Läs också byggnyheten om bostad: Lägenheter i Alingsås

Själva byggnationen har en uppskattad kostnad av 70 mkr över en bruttoyta på 3600 kvadratmeter. Byggherre var Oxelösunds kommun. Projektet utfördes i form av totalentreprenad som hanterades av Peab Sverige som totalentreprenör.

Kvarteret Syrenen
Bildkälla: Comarc Arkitekter

Bland företag som har deltagit i projektet hittar vi exempelvis: Peab Sverige som markentreprenör, som ventilationsentreprenör arbetade Ventilationsprojekt i Nyköping och Värme & Vatten anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av AB El & Ventilation Sörmland.

Text av Myrna Whitaker

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0