2017-10-03 Hedin Bil bygger nya bilhallar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/Jaguar-Land-Rover.jpg

Hedin Bil bygger nya bilhallar

Hedins Bildhall byggs i Jaguar Land Rover koncept. Bildkälla: Jaguar-Land Rover
Hedins Bildhall byggs i Jaguar Land Rover koncept. Bildkälla: Jaguar-Land Rover
Kontor
Projekt
Reportage

I Mölndal bygger Bygg-Cylindern en bilhall åt Hedin Bil. Projektet påbörjades I oktober 2016 och beräknas vara klart i december 2017. Bilhallen omfattar garage, lokaler för försäljning och verkstad för nya samt begagnade bilar. Bilhallen byggs enligt JLL:s (Jaguar Land Rover) koncept.

Grundläggning och garage är klart och just nu pågår montage av stommen.

– Vi arbetar med miljöcertifierade företag och använder prefabricerad betong i stommen. Vi har även gjort en energibalansberäkning och optimerad energibesparing. Som uppvärmning använder vi fjärrvärme, säger Per Löfvenius, vd på Bygg-Triangeln

Samarbetet med Hedin Bil AB, totalentreprenören Erlandsson Bygg med underentreprenörer och konsulter beskriver Per Löfvenius som utmärkt.

Hedin Bil bygger nya bilhallar
Foto: Pär Löfvenius

Tillbyggnad av bilhall i Helsingborg. Själva byggnationen startade september 2016 med en beräknad byggtid på 21 månader till en uppskattad kostnad av 78 mkr.

Byggherre var Nideh och som arkitekter anlitades JKAB IT-Consulting. Projektet utfördes i form av totalentreprenad som hanterades av Erlandsson Bygg i Syd som totalentreprenör.

Tittar vi på andra företag som Byggfakta har kopplat till byggprojektet hittar vi exempelvis Åkermans Ingenjörsbyrå som har deltagit som konstruktör, som ventilationsentreprenör arbetade Assemblin Ventilation och Assemblin VS anlitades som VS-entreprenör. Elinstallationerna hanterades av Imtech Elteknik samtidigt som Golv- & Markiscenter i Helsingborg utsågs till golventreprenör och Golv- & Markiscenter i Helsingborg hade hand om måleriarbetet.

Wangeskog Hyrcenter är en stark och erfaren spelare inom maskinuthyrning som har fått i uppdrag av Erlandsson Bygg Syd att ansvara för maskinuthyrning till ombyggnaden av bilhallen i Helsingborg. Samarbetet beskriver Peter Olsson, på Wangeskog hyrcenter som gott.

– Uppdraget är ett helhetsåtagande som innefattar leverans av bodar, liftar, maskiner och tillfällig el. Vi gör vårt bästa för att leva upp till beställarens önskan om ett friktionsfritt samarbete. Vi har ett nära samarbete och en bra relation till beställaren så allt har gått bra.

Sedan starten 2002 har företaget etablerat sig i tre storstadsregioner och öppnar nya hyrcenter kontinuerligt. I Sommar öppnar Wangeskog ett hyrcenter i Halmstad och finns då på fem ställen i Syd.

– Förutom i Halmstad finns i vi Lund, Helsingborg och på två ställen i Malmö. I Helsingborg har vi varit etablerade i ett år, där har vi även en modern och gedigen maskinpark som vi anpassar efter våra kunder, säger Peter Olsson.

Med stora expansionsplaner och ständigt större utbud i sortimentet har Wangeskog Hyrcenter enligt Peter Olsson som mål att bli det största privatägda maskinuthyrningsbolaget i Sverige.

– Vi har många års erfarenhet av maskinuthyrning och ett brett lokalt kontaktnät på alla orter. Vi hoppas att vår serviceanda och engagemang för att göra ett bra jobb tillsammans med kunden lyser igenom. Vi har även en stark ägare som tillåter oss att anpassa maskinparken efter våra kunder på lokal ort, säger Peter Olsson.

Invigning av Hedin Bils nya bilhallar sker löpande allt eftersom nya hallar färdigställs. Invigningarna sker under festliga tillställningar där området kring hallarna smyckas med bland annat beachflaggor från Flaggby.

Text av Myrna Whitaker

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!