Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Gamla fiskenät blir mattor på nya Scandic-hotellet

2:a september 2021, 10:56
Gamla fiskenät blir mattor på nya Scandic-hotellet
Scandic Oceanhamnen och hotelles relaxavdelning. Bild: Scandic
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Scandic Oceanhamnen i Helsingborg börjar ta form. Hotellet kommer under första halvan av 2022 välkomna sina första gäster till ett hotell och stadsdel med hållbar utveckling i centrum.

Scandic Oceanhamnen är Scandics andra etablering i Helsingborg och det 14 våningar höga hotellet med 184 rum välkomnar sina första gäster under första halvan av 2022. Den nya stadsdelen Oceanhamnen och Scandics nya hotell präglas av att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt.

Ett cirkulärt tänkande har dominerat utvecklingen av såväl fastigheten liksom system för vattenanvändning, avlopp och grön energi. Material och inredningsdetaljer i allt från hotellrum till allmänna ytor är i stor grad återvunna, återbrukbara eller återvinningsbara, med mattor av återvunnet fisknät, bordsskivor i återvunnet glas och all dekor inköpt second hand.

– Det här kommer verkligen att bli ett unikt hotell och jag är stolt över att äntligen få visa upp hotellets insida. Precis som Scandic, ställer Helsingborgs stad höga hållbarhetskrav på Oceanhamnen, vilket är viktigt för oss i sökandet efter nya hotelletableringar. När Scandic Oceanhamnen öppnar nästa år blir det i hjärtat av en innovativ stadsdel och förhoppningsvis, Helsingborgs nya vardagsrum för lokalbor och långväga resenärer, säger Kristian Andreasson, Distriktsdirektör för södra och västra Sverige på Scandic Hotels.

För det lokala näringslivet tillförs flertalet nya möjligheter att mötas.

– Helsingborg med sin närhet till Danmark är en viktig knytpunkt för södra Sverige. Genom nyetableringen av Scandic Oceanhamnen är vi med och utvecklar Helsingborg till att fortsätta vara en plats för näringsliv och fritidsresenärer att mötas och vi tillför upp till 80 nya arbetstillfällen, vilket känns fantastiskt, avslutar Kristian Andreasson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0