2021-01-26 Castellum investerar en halv miljard kronor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/86b3f44b12f183cf_org.jpg

Castellum investerar en halv miljard kronor

Castellums planer,berör främst fastigheten Hornsberg 10. Bild: Castellum
Castellums planer,berör främst fastigheten Hornsberg 10. Bild: Castellum
Fastighet
Kontor

Samråstiden för Castellums kvarter på Västra Kungsholmen har gått ut för bolagets kvarter på Kungsholmen i Stockholm. Utöver renovering av befintlig byggnation vill bolaget skapa 15 000 nyproducerade kvm för framtidens arbetsplatser. Investeringsvolymen beräknas i dagsläget till drygt en halv miljard kronor.

”Vi siktar på att utveckla ett attraktivt projekt med arbetsplatser som sticker ut lite extra i Stockholms innerstad”, säger Henrik Saxborn, VD för Castellum AB.

”Vår ambition är att fullfölja den utvecklingen genom att omvandla ett väldigt slutet kvarter till en plats som kännetecknas av trivsamma gatumiljöer och verksamheter som tilltalar både boende och arbetande i området”, förklarar Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm Norr.

Castellums planer, som främst berör fastigheten Hornsberg 10, har legat ute på samråd sedan 15 december. Kärnan i förslaget är att utöka och modernisera kontors- och serviceverksamheten i kvarteret. I förslaget ersätts all bebyggelse förutom kontorshuset längs Nordenflychtsvägen.

”Vi hoppas få möjlighet att utnyttja all vår samlade kunskap kring kontorsmiljöer och arbetsplatser att trivas i och längta till. Med certifiering enligt WELL ska vi säkerställa att människan sätts i främsta rummet med bästa möjligheter till hälsa, välmående och hjälp att underlätta vardagens livspussel. Dessutom planerar vi en stor takterrass med utearbetsplatser”, berättar Martin Bjöörn.

Tidplan för byggstart saknas eftersom Castellum inväntar synpunkter från samrådet innan detaljplaneprocessen kan starta.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!