2021-01-20 Wihlborgs bygger nytt till Beckhoff https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/bf1f41db1e0256ab_org.jpg

Wihlborgs bygger nytt till Beckhoff

Kontor

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat avtal med Beckhoff Automation om nybyggnad av ett kontorshus om 1 800 kvadratmeter för Beckhoffs svenska huvudkontor i Fosie, Malmö.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beckhoff utvecklar universella och öppna styr- och automationslösningar som används i en rad olika applikationer, från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Beckhoff hyr hela fastigheten och kommer bland annat att ha funktioner för sälj, order, support, administration och lager här.

Byggnaden kommer att utrustas med intelligent fastighetsautomation som är ett av Beckhoffs huvudproduktområden vid sidan av styr- och automationslösningar inom industrin. Certifiering enligt Miljöbyggnad Guld planeras.

– Vi ser fram emot att kunna välkomna Beckhoff Automation som hyresgäst hos Wihlborgs. På Hindbygården 7 får man ett bra kommunikationsläge och nya lokaler med en spännande arkitektur. Här finns alla förutsättningar för att skapa ett nytt huvudkontor som kan ge stolthet, inspiration och energi till både medarbetare och besökare, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– En ny och modern fastighet med utvecklingspotential för vårt huvudkontor i Sverige är ett naturligt steg för oss på Beckhoff efter år av tillväxt på den svenska automations- och fastighetsmarknaden, säger Håkan Brandt, vd för Beckhoff Automation AB.

– Beckhoffs kunder i Sverige har alltid varit en viktig marknad för oss och efter år av givande samarbeten och innovationer vill vi ytterligare öka vår lokala närvaro med en modern fastighet, tillägger Hans Beckhoff, koncernchef och ägare av koncernen Beckhoff Automation

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!