2021-01-20 Castellum utvecklar kvarter i Slakthusområdet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/202101183060-2-2010233520-rszww800-80.jpg

Castellum utvecklar kvarter i Slakthusområdet

Bild: Castellum.
Bild: Castellum.
Kontor

Castellum köper två tomträtter i Slakthusområdet av Stockholm stad. I och med affären börjar utveckligen av ett helt kvarter med kontor och verksamheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kvarteret utvecklas i nära samråd med Stockholms stad och väntas omfatta minst 25 000 kvm moderna lokaler för arbetsplatser.

”Med sista pusselbiten på plats kan vi ta ett helhetsgrepp på hela kvarteret utan att behöva kompromissa med ambition och kvalitet. Här kan vi skapa fantastiska miljöer med kontor, verksamheter och restaurang. Mötet mellan kulturarv och moderna nytillskott kommer att ge en helt speciell känsla”, konstaterar Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm Norr.

Förvärvet gäller två tomträtter, Charkuteristen 1 respektive 7, som gör att Castellum nu äger hela kvarteret, varav två byggnader ritad av arkitekten Ralph Erskine.

Fastigheterna är byggda 1947 respektive 1954 och är skyddade för sitt kulturhistoriska värde. Med ett samlat ägande av hela kvarteret kan Castellum utnyttja synergieffekter i utformningen av de framtida byggnaderna, för att på sikt kunna tillskapa ännu fler attraktiva arbetsplatser och miljöer.

”Planen är att vårda de gamla kvaliteterna och den coola industrikaraktären, och att komplettera med nya toppmoderna byggnader. Vi ser verkligen fram emot att få åstadkomma det bästa av två världar”, säger Martin Bjöörn.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!