2019-11-18 Huvudkontor med fokus på hälsa och hållbarhet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/ncc-huvudkontor-.jpg

Huvudkontor med fokus på hälsa och hållbarhet

Fotograf: Joakim Kröger / Inredningsarkitekt: Reform Arkitekter
Kontor

NCC:s nya huvudkontor öppnar upp dörrarna. Kontoret ligger i en del av den stadsdel som NCC utvecklar i Järva Krog.

Fokus har lagts på en produktiv arbetsmiljö som ska främja hälsa och hållbarhet för medarbetare och den framväxande stadsdelens invånare.

– Stockholm växer och behovet av kontor och bostäder är stort. Vi utvecklar Järva Krog till en trygg, tillgänglig och trivsam blandstad som på sikt kommer att rymma cirka 450 bostäder, 1 800 arbetsplatser, restauranger, service, handel och en förskola. Här finns även vårt nya huvudkontor som tydligt visar vårt erbjudande inom kontorsutveckling, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development i ett pressmeddelande.

Fotograf: Joakim Kröger / Inredningsarkitekt: Reform Arkitekter
Fotograf: Joakim Kröger / Inredningsarkitekt: Reform Arkitekter

På 17 000 kvadratmeter

NCC:s nya huvudkontor med plats för 800 medarbetare utgör 17 000 kvadratmeter av ytan i kontorsprojektet K12.

– Målet har varit att skapa en inspirerande och effektiv arbetsmiljö som stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet för ett projektbaserat arbetssätt. Vi vill främja en god hälsa och stimulera till en aktiv och hälsosam livsstil för våra medarbetare. Här vill vi vara en förebild i branschen, säger Marie Reifeldt, HR-direktör NCC.

Fotograf: Joakim Kröger / Inredningsarkitekt: Reform Arkitekter

En framtidssäkrad byggnad

Kontorsbyggnaden beskrivs som framtidssäkrad. Det betyder att det ska vara enkel att justera och anpassa lokalerna för skiftande behov över tid. Hållbara material har använts och solceller har byggts in i fasaden.

– Entréplanet är öppet för allmänheten och har en visuell koppling upp i huset med öppningar i bjälklaget och rum med dubbel takhöjd. Genom huset sträcker sig två atrier, gestaltade i massivträ. Det första atriet är generöst och luftigt med en skulptural trappa som genererar rörelse och spontana möten. Det andra atriet är mer intimt med mindre mötesplatser och pausytor, säger Pi Ekblom, arkitekt White.

Reform, tidigare Reflex Arkitekter, är inredningsarkitekt i NCC:s nya kontor. Inredningen ska bland annat underlätta för lagarbete och möta behovet av fokuserat arbete. Det skapas till exempel genom många gemensamhetsytor, projektstudios och en inspirerande och varierande arbetsmiljö.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!