2019-03-27 Först i Norden med WELL- kontor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/malmo-webb.jpg

Först i Norden med WELL- kontor

Illustration: Castellum
Illustration: Castellum
Kontor

Castellums nybyggda fastighet Eminent i Malmö ska vara Nordens första WELL-registrerade kontorshus enligt fastighetsbolaget.

Den internationella certifieringen WELL utgår ifrån sju delar som alla påverkar hälsan: luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande.
– Intresset för Eminent har varit oerhört stort. Det är glädjande att allt fler arbetsgivare förstår värdet av att investera i sina medarbetares välmående. Vinsterna är många, som färre sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar. Friska och nöjda medarbetare presterar bättre och höjer därmed företagets lönsamhet, berättar Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB i ett pressmeddelande.

Sju våningar

Eminents cirka 10 000 kvadratmeter är fördelade på sju våningsplan. Hyresgästerna som kommer flytta in under april till augusti 2019 är Boozt, Mindpark, Pergo, Diaverum, Puls & Träning och Icopal. Fastigheten inrymmer bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. Eminent har även en gemensam takterrass med odlingar till bistron och utearbetsplatser.

Med enbart 15 minuters tågresa från Köpenhamns flygplats Kastrup och ett par minuter från Malmö Central ska det gå snabbt och lätt att ta sig till Eminent, som ligger mitt i den expansiva stadsdelen Hyllie. För cykelpendlarna finns dessutom ett cykelgarage med omklädningsrum och möjlighet att reparera sin cykel, för att helt i linje med WELL stimulera till vardagsmotion. Förutom WELL Guld är Eminent även certifierat med Miljöbyggnad Guld.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!