2018-08-08 Telekomjättens nya kontor – lämnar glashuset https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/telenor-kontor-solna-fabege.jpg

Telekomjättens nya kontor – lämnar glashuset

Telenor Sveriges nya kontor Råsunda No1. Bildkälla: Telenor
Telenor Sveriges nya kontor Råsunda No1. Bildkälla: Telenor
Kontor

Telenor Sverige flyttar nu sitt Stockholmskontor med 900 medarbetare från glashuset vid Slussen till ett helt nybyggt aktivitetsbaserat kontor i Råsunda, Solna. 

De nybyggda och aktivitetsbaserade lokalerna ligger i kontorskvarteret Råsunda No1 i Solna. Det nya kontoret har utvecklats och ägs av Fabege.

Ett aktivitetsbaserat kontor innebär att man frångår traditionella stationära arbetsplatser. Kontoret har flexibla ytor som gynnar ett agilt arbetssätt och ger möjlighet för medarbetaren att själv välja den arbetsplats som passar bäst för situationen. Till hjälp för detta finns digitala hjälpmedel som visar var det finns lediga arbetsplatser och rum.

– Våra nya lokaler erbjuder många olika miljöer som underlättar såväl samarbete som eget högkoncentrerat arbete. Vi är alla olika och ett aktivitetsbaserat arbetssätt gör att alla kan jobba där de mår och presterar som bäst, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige i ett pressmeddelande.

Mervärden

En aktivitetsbaserad kontorsmiljö ger en rad mervärden, både i form av flexibilitet och platseffektivisering men även för att jobba bättre tillsammans – vilket ska öka kunskapsutbyte och stärkt verksamhetskultur, skriver Telenor i ett pressmeddelande.

– Vi tror att en genomtänkt arbetsmiljö som stöttar jobbkulturen genererar bättre resultat, både på individ- och verksamhetsnivå. En modern organisation kräver en modern arbetsplats, säger Patrik Hofbauer.

Bygget påbörjades i januari 2016. Kontoret har utvecklats för Telenors medarbetare tillsammans med Fabege. Byggnaden är miljöcertifierad enligt Breeam-SE och taket har solceller, gröna sedumväxter och terrasser att vistas på.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!