2016-11-01 Serneke bygger nytt shoppingcenter https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/11/sern-cent.jpg

Serneke bygger nytt shoppingcenter

Galleria

Serneke har fått i uppdrag av Adapta Fastigheter AB att uppföra Kungälvs nya shoppingcenter.

Med plats för 100 butiker och restauranger på cirka 35 000 kvadratmeter handelsyta är det den största köpcentrumsatsningen på tio år i Göteborgsregionen. Ordervärdet är på cirka 900 miljoner kronor.

Köpcentrumet byggs i den nya stadsdelen Kongahälla utmed E6:an, granne med stadens bostadssatsning i området och nya resecentrum. Byggnaden uppförs i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Total bruttoarea är cirka 35 000 kvadratmeter exklusive garage.

Kongahälla Shopping byggs genom en partneringentreprenad med Adapta och inkluderar koncernsamverkan där Serneke Anläggning utför markarbetet och Serneke Bygg uppför köpcentrumet.  Serneke har tidigare genomfört framgångsrika partneringentreprenader med Adapta vid byggnation av köpcentrumen Södercity och Borgås i Kungsbacka.    

– Partnering som entreprenadform borgar för ekonomisk trygghet i projektet där vi jobbar mot samma mål med stort fokus på kostnadskontroll. Sett till ordervärdet är det Sernekes enskilt största projekt hittills, säger Toni Hultberg, Regionchef, Serneke Bygg.

Förberedande arbete har inletts och projektet kommer stå klart under 2019. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!