2015-03-30 Etapp två av Galleria Boulevard öppnad https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2015/03/boulevard-galleria-kristianstad-iu624f8r43ysp35rf0jk.jpg

Etapp två av Galleria Boulevard öppnad

Foto på Galleria Boulevard i Kristianstad
Galleria

Kristianstad befäste sin position som shoppingstad ytterligare när andra etappen av Galleria Boulevard öppnade klockan 10 idag. Något som varit efterlängtat av både handlare och besökare i city. Första etappen av den nya citygallerian öppnade i oktober 2013 med drygt femton butiker, varav flera butiker som var helt nya för Kristianstad. I etapp två tillkommer ytterligare drygt ett tjugotal nya butiker och flera restauranger och caféer.

Bio Kosmorama med sin nya foajé och sex salonger utgör basen i den restaurang- och nöjesmix som är den andra etappens kännemärke. Kvällsöppna restauranger och caféer med uteserveringar kommer också att bidra till att göra stadskärnan mer levande och trivsam att vara i.

Generösa och bekväma sittytor i det ljusa Nya Torg och ett stort familjerum bidrar till att Galleria Boulevard blir den självklara nya mötesplatsen i Kristianstad. I samband med öppningen introduceras också nya förlängda öppettider och tillsammans med handelsföreningen lanseras också ett gemensamt presentkort för Galleria Boulevard och många av stadskärnans övriga butiker.

– Andra etappen har varit efterlängtad av alla och det blir både nya mötesplatser och spännande butiks- och restaurangtillskott för Kristianstad, säger Hanna Meijer, Center Manager för Galleria Boulevard.

Gallerian har ritats av Fojab Arkitekter och när den står helt klar kommer den att innehålla cirka 70 butiker, caféer och restauranger och en biograf. Till gallerian hör även ett centralt beläget parkeringshus som tillför över 1000 parkeringsplatser till stadskärnan

Galleria Boulevard omfattar totalt ca 86 000 kvm varav ca 28 000 kvm handel. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

Projektteamet arbetar nu vidare med sista etappen som kommer att innehålla fler butiker samt planer för bostäder på taket av Galleria Boulevard.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!