2014-11-12 Här ska Barents Center byggas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2014/10/barents center.jpg

Här ska Barents Center byggas

Galleria

Avalanche Capital meddelar att de idag för 48 miljoner kronor av Haparanda stad har förvärvat markområdet där Barents Center ska byggas, på gränsen mellan Haparanda och Torneå. Beställare och utvecklare av projektet är Concent AB i Stockholm.

– Det är en viktig milstolpe På Gränsen och i HaparandaTornios utveckling. Barents Center kommer att ge fler hundra nya jobb och höja attraktiviteten i regionen. Det är en investering som även kommer att gynna befintliga företag genom den ökade tillströmningen av turister, säger kommunalrådet Gunnel Simu.

Aldrig tidigare i Sverige har en anläggning skapats med ett sådant innehåll som Barents Center. Här förenas tro på framtiden i form av en galleria med 70 butiker, caféer och restauranger. En stor multiarena som främjar ett rikt idrotts- och kulturliv. Europas modernaste gymnasieskola mitt i centrum och ett högt symboliskt hotell med ena forten i Haparanda och den andra i Torneå.

Detaljplaneprocessen på den finska sidan som rör projektets hotelldel väntas vara klar i början av 2015. Galleria, skola och arena kommer därför att börja byggas innan hotellet, förhoppningsvis innan årsskiftet om allt går enligt plan.
Barents Center är ritat av Wester + Elsner och invigningen sker under hösten 2016.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!