GalleriaByggstart för Skiftinge handelsområde
13.09.2018 10:44 3 min lästid

Byggstart för Skiftinge handelsområde

13.09.2018 10:44 3 min lästid
Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson. Bildkälla Eskilstuna kommun

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson. Bildkälla Eskilstuna kommun

"Det handlar om uppemot 500 nya jobb inom handeln"

Marcus Rosenholm
0

Nu har arbetet med det nya handelsområdet vid Gårdskälsparken i Skiftinge, Eskilstuna startat. Arbetet sker i etapper och handelsområdet ska stå klart för inflyttning våren 2020.

Eskilstuna kommun har tecknat avtal med Skanska som påbörjat arbetet med marken där det nya handelsområdet ska ligga. Skanska kommer att röja bort skog och sly i området, spränga berg och krossa sten som ska användas för att jämna till marken. Den första etappen ska vara klar 15 maj 2019. Därefter påbörjar byggnationen av lokaler för de butiker som så småningom kommer att flytta in på handelsområdet.

– Vi från den politiska majoriteten är glada att arbetet nu börjar. Det handlar om uppemot 500 nya jobb inom handeln. Vi är också positiva till att det är handel som inte direkt konkurrerar med centrum, utan stärker hela kommunens attraktion och utbud gentemot regionen, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

I början av 1990-talet uppfördes Rondellens köpcentrum vid Gårdskälsparken i Skiftinge. Rondellen hade som mest nio olika butiker bland annat med kläder, elektronik, mat och leksaker. År 2015 revs Rondellen, fem år efter att den sista butiken lämnat köpcentret.

Marken ägs i dag av Eskilstuna kommun som antagit en ny detaljplan och planerar ett nytt handelsområde på minst 28 000 kvadratmeter handelsyta. Då vissa byggnader tillåts ha två våningar kan den totala handelsytan bli större, upp till 38 000 kvadratmeter.

Dessutom planeras parkeringar, cykelvägar, gator för kollektivtrafik och planteringar – allt sådant som ska göra det enkelt och trevligt att besöka Skiftinge handelsområde.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!