Kategorier: Fastighet

Scandic Täby bygger ut

Scandic har tillsammans med Maxus AB, fastighetsägare av Scandic Täby, beslutat om en påbyggnad av två våningsplan på hotellet. De nya våningsplanen kommer att inrymma 48 nya rum vilket ger hotellet totalt 170 rum. Byggstart planeras under maj och hotellet beräknas vara klart under första kvartalet 2019.

– Vi ser en spännande utveckling i Täby, det händer mycket runt omkring hotellet, och det gör att vi tillsammans med Maxus vill satsa på att utveckla verksamheten. När det är färdigt kommer vi att ha en mycket fin hotellupplevelse att erbjuda våra gäster, säger Peter Edelbrock, distriktsdirektör för Storstockholm på Scandic Sverige.

De två nya våningsplanen kommer att ha stora fönsterpartier och de nya rummen får en mycket ljus och fin utsikt. De blir även betydligt större än de befintliga, cirka 24-25 kvadratmeter. De befintliga är mellan 14 och 18 kvadratmeter. Arkitekt för projektet är Milimeter Arkitekter.

– Jag tycker att det är roligt att vi har bestämt oss för att utveckla Scandic Täby. De nya rummen kommer att tillföra mycket till fastigheten och hotellupplevelsen som helhet, säger Magnus Wahlbäck, VD Maxus AB.

Scandic Täby har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där fasaden fräschats upp och befintliga rum, badrum och allmänna ytor fått helt ny inredning.

Marcus Rosenholm

Dela
Publicerad av
Marcus Rosenholm

Färska nyheter

MVB bygger om Internationella skolan i Lund

Höga kulturvärden ska bevaras samtidigt som det moderniseras.

12 timmar sen

Nya lokaler – ett lyft för psykiatrin

Då beräknas det stå klart.

18 timmar sen

Renovering ska ta staden till kyrkan

En av de största renoveringar i sitt slag idag.

1 dag sen

Stadsmuseet moderniseras

”Bevarar för framtiden”

2 dagar sen

Nordiska influenser när Nordic Light renoveras

Fokus på innovativ nynordisk matlagning och omhändertagande.

2 dagar sen

Nytt P-hus i trä på Gävle Strand

Beräknas stå klart sommaren 2018.

2 dagar sen