Kategorier: Fastighet

Scandic Täby bygger ut

Scandic har tillsammans med Maxus AB, fastighetsägare av Scandic Täby, beslutat om en påbyggnad av två våningsplan på hotellet. De nya våningsplanen kommer att inrymma 48 nya rum vilket ger hotellet totalt 170 rum. Byggstart planeras under maj och hotellet beräknas vara klart under första kvartalet 2019.

– Vi ser en spännande utveckling i Täby, det händer mycket runt omkring hotellet, och det gör att vi tillsammans med Maxus vill satsa på att utveckla verksamheten. När det är färdigt kommer vi att ha en mycket fin hotellupplevelse att erbjuda våra gäster, säger Peter Edelbrock, distriktsdirektör för Storstockholm på Scandic Sverige.

De två nya våningsplanen kommer att ha stora fönsterpartier och de nya rummen får en mycket ljus och fin utsikt. De blir även betydligt större än de befintliga, cirka 24-25 kvadratmeter. De befintliga är mellan 14 och 18 kvadratmeter. Arkitekt för projektet är Milimeter Arkitekter.

– Jag tycker att det är roligt att vi har bestämt oss för att utveckla Scandic Täby. De nya rummen kommer att tillföra mycket till fastigheten och hotellupplevelsen som helhet, säger Magnus Wahlbäck, VD Maxus AB.

Scandic Täby har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där fasaden fräschats upp och befintliga rum, badrum och allmänna ytor fått helt ny inredning.

Marcus Rosenholm

Dela
Publicerad av
Marcus Rosenholm

Färska nyheter

  • Energi

Koldioxidbudgetar, en del av EU-ramverk

Beräknas från dagens utsläpp.

3 timmar sen
  • Energi

Ways2Taste ger nytt värde till restprodukter

Samarbete mellan forskning och industri.

3 timmar sen
  • Energi

Avtal för nästa generations återvinning

"Det är i princip samma process som i naturen".

3 timmar sen
  • Transport & Logistik

Så påverkas transporten under kinesiskt nyår

Försök undvika peak-perioder.

3 timmar sen
  • Transport & Logistik

SKF investerar 200 miljoner i logistikcentral

"De här investeringarna stärker vårt kunderbjudande."

4 timmar sen
  • Eldistribution

Eitech bygger transformatorstationer till Eon

För 85 miljoner svenska kronor.

4 timmar sen