2018-01-10 Atrium Ljungberg planerar hotellbygge i Sickla https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/01/sickla-atriumljungberg.jpg

Atrium Ljungberg planerar hotellbygge i Sickla

Bildkälla: Atrium Ljungberg
Bildkälla: Atrium Ljungberg
Fastighet
Projekt

Arcona har fått i uppdrag av Atrium Ljungberg att ta fram systemhandlingar, kalkyl samt förberedande produktionsarbeten för att i nästa fas kunna bygga hotell och kontor i gamla Tapetfabriken i Sickla. Projektet genomförs som en samverkansentreprenad och byggstart beräknas till slutet av februari 2018.

Tapetfabrikens två nedre plan får tegelfasad och dessutom skapas ytterligare tre våningar med glasfasad. Under mark byggs garage, teknikrum och förråd i två plan. Byggnaden på ca 14.000 kvm BTA (inkl. garage) kommer i huvudsak användas som hotell med ca 156 rum, lobby, bar och restaurang samt rum för olika typer av möten.

– Vi är väldigt glada för att Atrium Ljungberg valt Arcona till att vara med och utforma Tapetfabriken och det nya hotellet i Sickla. Vi ser också fram mot att kunna bidra med våra kunskaper inom hotellbyggande och göra Sickla till en ny modern mötesplats, säger Mikael Wemming, affärschef Arcona.

Tapetfabriken blir en ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service. I och med att beslut tagits att bygga ut tunnelbanan till år 2025 med stationen Sickla så ges området en stor utvecklings-potential.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!