OklassificeradForsåker ökar innovationstakten
20/10/2020 2min lästid

Forsåker ökar innovationstakten

20/10/2020 2min lästid
Forsåker ökar innovationstakten

Bjarne Fjellanger, Mölndala Fastighets AB, Mats Bergh, Johanneberg Science Park och Christian Schwartz, Mölndal Energi.

Fokus på energi och mobilitet.

Innovativa lösningar skalas upp i nya stadsdelen Forsåker. Mölndal Energi AB, MölnDala Fastighets AB och Johanneberg Science Park startar nu en gemensam projektgrupp för ändamålet.
Huvudfokus ligger på nya lösningar inom energi och mobilitet.

Arbetet med att utveckla den nya stadsdelen Forsåker i Mölndal som ska bebyggas med cirka 3 000 bostäder och 4 000 arbetsplatser pågår för fullt.

– Att addera innovation och nya tekniska system och lösningar ger stort mervärde åt både boende och näringsidkare i Forsåker. Att genomföra innovations- och replikeringsprojekt i en hel, stor stadsdel har potential att skapa stora hållbarhetseffekter. Det är också ett bra verktyg för att testa klimatsmarta lösningar. Vi ska erbjuda många olika aktörer denna möjlighet i Forsåker, säger Mats Bergh, vd, på Johanneberg Science Park.

Mölndal stad har gett MölnDala Fastighets AB uppdraget att leda exploateringen av Forsåkerområdet. Mölndal Energi AB ansvarar för utbyggnad av elnät, fjärrvärme och fjärrkyla i området. Tillsammans med Johanneberg Science Park ingår nu parterna ett samarbetsprojekt i syfte att utveckla redan befintliga innovationer inom hållbar stadsutveckling, som på olika sätt ska appliceras i Forsåker. Samarbetet ämnar även samla kompetenser från externa parter som på olika vis kan bidra till en tvärvetenskaplig projektgrupp.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!