Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Peab planerar för flera nya bostadsprojekt på Hisingen

11:e oktober 2016, 10:57
Peab planerar för flera nya bostadsprojekt på Hisingen
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt med nästan 1 500 hyreslägenheter och bostadsrätter på Hisingen.

Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med ytterligare 40 lägenheter.

– Hisingen har en fortsatt stor potential för modern bostadsutveckling och vi kommer de närmaste åren presentera flera nya bostadsprojekt, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Hisingen, Sveriges femte största ö, har inte alltid förknippats med nyskapande bostadsprojekt. Betydligt oftare har Hisingen nämnts i samma andetag som den nedlagda varvsindustrin och de problem som präglar delar av miljonprogrammet.

– För bostadsutvecklare har det inte varit en självklarhet att satsa på just Hisingen. Vi startade 2006 med S:t Jörgen Trädgård och började inse potentialen. Vårt engagemang i Porslinfabriken resulterade i över 500 producerade och sålda lägenheter mitt under brinnande finanskris och efterdyningarna av densäger Pehr-Olof Olofsson.

Detta följdes upp med projektet Kajen 1 på Västra Eriksberg, bolagets hittills mest exklusiva bostadsprojekt i Göteborg. Sammanlagt har Peab Bostad genomfört fyra större bostadsprojekt i Eriksberg. Efter etableringen av Kajen 1 är Västra Eriksberg mer eller mindre färdigbyggt.

Hur ser då de närmaste planerna för Peab Bostad ut när det gäller fler bostadsprojekt på Hisingen?

– Vi kommer att fortsätta bygga fler bostäder både på Eriksberg och Lindholmen. Vårt närmaste aktuella bostadsprojekt blir Lindholmsvarvet, en ny etapp i Lidholmshamnen, och därefter bostadsrätter i Skra Bro/Björlanda på västra Hisingen. I Skra Bro planerar vi för flera lägenheter i småskaliga flerbostadshus som i första hand vänder sig till den mindre familjen, säger Pehr-Olof Olofsson.

#bostad #bostadsbyggande #bostadsprojekt #byggnationer #hisingen #peab #projekt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0