Bostad
1 min lästid

Kungälv väljer Ikano för bostadsutveckling

23:e november 2015, 10:31
Kungälv väljer Ikano för bostadsutveckling
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ikano Bostad har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Kungälv kommun för att skapa 500 nya bostäder under perioden 2017-2022.

Ambitionen är att bygga cirka 100 nya bostäder om året i områdena Kungälv och Ytterby. Hälften av bostäderna kommer att vara hyresrätter med Ikano Bostad som långsiktig och aktiv förvaltare, och hälften kommer att vara bostadsrätter.

– Det här är första steget i en etablering på Göteborgsmarknaden, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd. Vi ser fram emot att i ett nära samarbete med Kungälv kommun skapa 500 nya bostäder med gemensamma satsningar för att minska utanförskap.

En avgörande orsak till att Kungälv valde Ikano Bostad som samarbetspartner är företagets tydliga fokus på social hållbarhet.

– Vi skall bygga ett modernt, sammanhållet och attraktivt Kungälv! Med stolthet kan vi med Ikano Bostad presentera en långsiktig överenskommelse om fler bostäder, inte minst hyresrätter och ett stort socialt ansvarstagande utöver det vanliga, säger Miguel Odhner, Kommunstyrelsens ordförande.

#ikano bostad #kungälv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0