2021-03-03 Peab bygger 149 bostäder i Jönköping https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/bbb9934835d54917_org.jpg

Peab bygger 149 bostäder i Jönköping

Kvarter 8 i Jönköping. Illustration: HSB Göta
Kvarter 8 i Jönköping. Illustration: HSB Göta
Bostad

Peab har fått i uppdrag att bygga 149 nya hyreslägenheter på Skeppsbron i centrala Jönköping. Det framgår ur ett pressmeddelande. Byggstart ska ske i juni 2021.

Det är HSB Göta som är beställare av Kvarter 8 som kommer att innefatta tre huskroppar och ligger mitt i Skeppsbrons södra del mellan Kämpeavening och den nya Oskarshallsgatan. Kontraktssumman uppgår till 221 miljoner kronor.

– Vi är tacksamma för att vi har fått förtroendet att bygga kvarter 8 åt HSB Göta. Att det finns ett starkt klimat- och miljötänk i detta projekt är dessutom helt i linje med våra mål på Peab, säger Anders Bergeling, regionchef Peab, i pressmeddelandet.

Hela området byggs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver och kommer ha ett stort fokus på hållbarhet och miljö, inte minst genom användandet av betong som minskar koldioxidutsläppen. Husen förses med solceller på taken och dagvattnet ska återanvändas till innergårdens alla växter.

Förutom lägenheter bygger Peab även lokaler för paketleverans, ett bageri/cafe samt en salong för frisör- och hudvård. 60 av de 149 lägenheterna kommer att ingå i trygghetsboendet Parketten.

Byggstart är planerad till juni 2021 och projektet ska stå färdigt i november 2023.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!