Byggindustrin Bostad
1 min lästid

AF Gruppen bygger klimatsmart för 361 miljoner

24:e februari 2021, 14:25
AF Gruppen bygger klimatsmart för 361 miljoner
Fyrstikkbakken 14 i Oslo-stadsdelen Hellerud, Norge. Bild: AF Gruppen
Jesper Norell Jesper Norell
Like 0

AF Gruppen har ingått avtal med Fyrstikkbakken 14 AS om att bygga fyra flerbostadshus i massivt trä i Norge. Det framgår av ett pressmeddelande. Bostadsprojektet ska vara färdigt i Q4 2023.

Det är 163 lägenheter fördelade på fyra flerbostadshus med underjordisk parkering och grönområden som utgör Fyrstikkbakken 14 i Oslo-stadsdelen Hellerud. Bostadsprojektet är en del av FutureBuilt-programmet, som syftar till att minska klimatutsläppen med 50 procent, och är dess första kommersiella bostadsprojekt i massivt trä.

Projektet ägs 50/50 av Birk & Co AS och AF Gruppen Norway AS och har utvecklats gemensamt. Det genomförs som en totalentreprenad med ett värde på cirka 370 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 361,6 miljoner svenska kronor, exklusive moms. Byggfasen planeras starta under andra kvartalet 2021 och förväntas vara färdig under fjärde kvartalet 2023 efter en etapp.

– Det har varit spännande att vidareutveckla detta bostadsprojekt i massivt trä med Birk & Co och AF Eiendom. Vi ser fram emot att förverkliga det första bostadsprojektet i massivt trä i denna skala i Norge. Projektet passar väl in i AF Gruppens strategi för hållbara och innovativa projekt med målet att halvera utsläppen av växthusgaser och att effektivt använda digitala verktyg, säger Tormod Solberg, koncerndirektör för AF Gruppen, i pressmeddelandet.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0