2021-02-17 NCC bygger 59 nya bostäder i centrala Uddevalla https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/81683563169a914d_org.jpg

NCC bygger 59 nya bostäder i centrala Uddevalla

Fotograf: Uddevallahem
Fotograf: Uddevallahem
Bostad
NCC

Bostadsstiftelsen Uddevallahem och NCC ska tillsammans bygga nya hyresrätter i centrala Uddevalla. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 70 miljoner kronor.

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små och yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstationen och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder ett digitalt hem med ny teknik, säger Thomas Aebeloe, vd på Uddevallahem.

Projektet omfattar två huskroppar med totalt 59 moderna bostäder, 1–3 rum och kök. Med detta projekt fortsätter Uddevallahems bestånd att växa i staden söderut. De nya bostäderna kompletterar de fastigheter som företaget redan äger i området.

– Vi ser fram emot att få bidra med vår expertis och erfarenhet och tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har arbetat tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Byggstart sker i mars 2021 med preliminär inflyttning vintern 2022 – 2023.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!