2021-02-09 Oscar Properties bygger lägenheter i Sundsvall https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/norra-tornen-oscar-properties.jpg

Oscar Properties bygger lägenheter i Sundsvall

Foto: Wikimedia Commons.
Foto: Wikimedia Commons.
Bostad

Oscar Properties har förvärvat tre byggrätter för produktion av 200 lägenheter i centrala Sundsvall. Lägenheterna får en blandad upplåtelseform, med både hyres- och bostadsrätter.

Det framår av ett pressmeddelande.

Byggrätterna, som ligger vid området Norra Kajen, är belägna intill vattnet och Sundsvallsfjärden. Förvärvet innefattar byggrätterna Kv.8, Kv.11 samt Kv.13. Gällande detaljplan för byggrätterna förväntas de medge uppförande av omkring 200 bostäder om sammanlagt 21 133 LBTA och kommer att utvecklas av Oscar Properties dotterbolag Norrterna.

– Vi ser en betydande potential i att etablera oss på attraktiva områden i hela Sverige, där vårt främsta fokus är att bygga bostäder av hög kvalitet med fokus på design, som många har råd med. Det är därför mycket glädjande att vi nu förvärvar flera byggrätter i Sundsvall där avsikten är att bygga såväl bostads- som hyresrätter, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Köpeskillingen uppgår till 3 500 kr/LBTA, där betalning för respektive byggrätt ska erläggas under första kvartalet 2022, respektive första kvartalet 2023, samt tredje kvartalet 2024. Första inflyttning planeras till det första kvartalet 2023.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!