2020-11-24 Serneke först ut i Malmös nya stadsdel https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/sege-park.jpg

Serneke först ut i Malmös nya stadsdel

Sernekes första etapp i Sege Park består av 44 bostadsrätter.
Sernekes första etapp i Sege Park består av 44 bostadsrätter. Illustration: Studio 3D
Bostad
Projekt

Serneke är först ut av tolv aktörer i framväxten av den nya stadsdelen i Sege Park i Malmö.  
I den första etappen ska de bygga 44 flexibla bostadsrätter.

I Sege Park kommer Serneke att utveckla totalt 150 nya och smarta bostäder med fokus på hållbara lösningar. Den första etappen, Brf. Knytkalaset, består av 44 bostadsrätter.

Bostäderna kommer att uppföras i två huskroppar.  Den totala bostadsytan omfattar cirka 3 700 kvadratmeter BTA. Lägenheterna kommer att vara flexibla så att en förändring och anpassning av boendet blir möjlig. I treorna och fyrorna går det att välja bort en vägg och göra vardagsrummet ännu större.
Byggnation av bostäderna är planerad att starta 2021 och de beräknas stå klara under hösten 2022/vintern 2023.

– Brf Knytkalaset har ett fantastiskt läge i kanten av en vacker allé och med närhet till det nya torget. I området finns också en skola och naturliga gröna mötesplatser, så vi ser redan nu att detta kommer att bli en av Malmös mest spännande stadsutvecklingsprojekt.  Att få vara först ut i detta spännande område känns helt fantastiskt, säger Carl Knutsson, projektutvecklare på Serneke.

Den nya stadsdelen, som växer fram i det före detta sjukhusområdet i Sege Park, skapas genom ombyggnation och nyproduktion av totalt 1 000 nya bostäder.
Hållbarhet, delningsekonomi och odling är några nyckelord för de byggaktörer som skapar bostäder i Sege Park tillsammans med staden.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!