2020-11-17 Peab får kontrakt på 193 hyreslägenheter https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/peab-jonkoping.jpg

Peab får kontrakt på 193 hyreslägenheter

peab bygger hyresrätter i jönköping
Peab bygger nya hyresrätter i Jönköping. Beställare är är HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong AB. Illustration: HP Boendeutveckling
Bostad
Projekt

På uppdrag av HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong AB ska Peab bygga 193 hyreslägenheter på Öxnehaga i Jönköping.
Projektet, som ska vara färdigt sommaren 2023, består av tre punkthus och ett gemensamt garage.

Totalt rör det sig om cirka 10 600 kvadratmeter lägenhetsyta. Byggnaderna består av prefabricerad betong och taken kommer att förses med solceller. Beställare är HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong AB.

– Vi är glada över att få bidra till den lokala samhällsutvecklingen i form av att utbudet av hyresrätter ökar. Genom att bygga nya bostäder kan vi göra Öxnehaga till en ännu attraktivare  stadsdel. Vi ser fram emot att bygga fler lägenheter tillsammans med HP Boendeutveckling och Ulricehamns betong, säger Martin Alexandersson, arbetschef Peab.

– Genom vår effektiva byggmetod kan vi erbjuda attraktiva och prisvärda hyresrätter för att möta bostadsefterfrågan i Jönköping. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Peab och tar med oss alla de erfarenheter vi har från tidigare gemensamma projekt, säger Carolina Axelsson, VD HP Boendeutveckling.

Hyresrätterna beräknas vara färdiga till sommaren 2023.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!