2020-10-09 Ny aktör bygger i Barkarbystaden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/barkarby-liten.jpg

Ny aktör bygger i Barkarbystaden

Sveaviken Bostad ny aktör i Barkarby
Sveaviken Bostad bygger nytt kvarter nära den nya tunnelbanan i Barkarbystaden. Illustration: Krook och Tjäder
Bostad

Sveaviken Bostad ska bygga ett nytt kvarter i Barkarbystaden. Det ska innehålla 272 bostadsrätter, 79 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler som bidrar till dynamisk och livfull stadsmiljö.
Det är Sveavikens första projekt i den nya stadsdelen.

Järfälla kommun och Sveaviken Bostad AB tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett kvarter nära den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

– Barkarbystaden är ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Vi tror starkt på området. Vår ambition är att skapa ett urbant och arkitektoniskt tilltalande kvarter med en blandning av olika bostadstyper och centrumverksamhet, såsom förskola, restauranger och butiker. Vi ser framför oss ett inkluderande och trivsamt kvarter som uppmuntrar möten människor emellan, säger Pär Thomaeus, vd Sveaviken Bostad.

I kvarteret som omfattar totalt 25 000 kvadratmeter BTA planerar Sveaviken Bostad för 267 bostadsrätter, 5 så kallade bokaler om totat 187 kvadratmeter som ger möjlighet till ateljé, studio eller butik, 79 studentbostäder, förskola med sex avdelningar, 9 kommersiella lokaler om totalt 840 kvadratmeter.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!