2020-09-24 Bostadsköpare får tillbaka förskott på 1,4 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Norra_Tornen_mars_2018a.jpg

Bostadsköpare får tillbaka förskott på 1,4 miljoner

Bild: Wikipedia/cc
Bild: Wikipedia/cc
Bostad

Bostadsrättsföreningen Helix i Norra Tornen måste betala tillbaka ett förskott på 1,4 miljoner till ett par som velat dra sig ur ett lägenhetsköp i tornet. Det rapporterar Fastighetsnytt.

Förskottsbetalningen gjordes i maj 2017 för att kunna köpa en bostad i Oscar Properties andra Norra Torn i Vasastan. Till följd av att projektet försenades ville paret hoppa av och få pengarna tillbaka.

Efter att inte ha fått gehör för sina krav gick paret i början av sommaren, vidare till domstol och eftersom motparten, bostadsrättföreningen Helix, inte svarat på stämningsansökan har målet avgjorts genom en tredskodom.

När Fastighetsnytt kontaktar Oscar Properties och styrelsen i Helix säger de sig inte ha hört talas om domen. En tredskodom kan inte överklagas, därför tänker Oscar Properties ansöka om att målet tas upp genom en så kallad återvinning.

Jörn Liljeströn, advokat på advokatfirman Creo, uppger i en kommentar till Fastighetsnytt, att brf:ens frånvaro är en varningssignal som bör tas på allvar av de boende.

– Det är en varningssignal när byggarstyrelsen låter byggaren själv sköta det juridiska och att det sköts på ett sådant sätt att det blir tredskodom, säger Jörn Liljeström.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!