2020-09-21 Heimstaden köper för åtta miljarder i Tyskland https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/08/heimstaden.jpg

Heimstaden köper för åtta miljarder i Tyskland

Foto: Heimstaden
Foto: Heimstaden
Bostad

Heimstaden Bostad förvärvar en bostadsportfölj i Berlin. Tyskland för 830 miljoner euro, motsvarande cirka 8,6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet innebär ett förvärv av 130 fastigheter om totalt 3 902 bostäder, 208 kommersiella enheter och 321 parkeringsplatser i Berlin, Tyskland. Den uthyrningsbara ytan i portföljen uppgår till cirka 282 000 kvadratmeter.

Transaktionen förväntas avslutas under fjärde kvartalet 2020 eller första kvartalet 2021, förutsatt godkännande från konkurrensmyndigheten samt avklarande gällande förköpsrätter som Berlins kommun håller för en andel av portföljens fastigheter.

Heimstaden Bostad är en långsiktig ägare av bostadsfastigheter, för närvarande etablerade i sex europeiska länder. Företaget kom först in på den tyska marknaden under 2018.

”Vi är glada att tillkännage förvärvet av attraktiva fastigheter fördelade över hela Berlin. Förvärvet ger oss möjlighet att väsentligt öka vår närvaro i Tyskland”, sa Søren Vendelbo Jacobsen, Co-Chief Investment Officer för Heimstaden.

I samband med förvärvet etablerar Heimstaden en egen fastighetsförvaltning i Berlin med Caroline Oelmann, som har lång erfarenhet från bostadsfastighetsmarknaden i Berlin, som verksamhetschef för Heimstaden Tyskland. Hon har redan börjat bygga den lokala organisationen.

“Jag är begeistrad över att få börja hos Heimstaden och är säker på att vår affärsmodell gällande Friendly Homes kommer utgöra en positiv skillnad för våra tyska kunder och lokalsamhället månader och år framöver”, sa Caroline Oelmann.

Patrik Hall, vd för Heimstaden, tillade: ”Heimstaden Bostad är en långsiktig ägare med en kundcentrerad affärsmodell. När vi nu etablerar en egen lokal förvaltning i Berlin kommer vi att ha kapacitet och kompetens att tillhanda ha en utmärkt service till våra kunder i enlighet med Heimstadens höga krav. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med politiska intressenter och lokalsamhället för att erbjuda vänliga och hållbara hem till marknaden i Berlin”.

Greenberg Traurig agerade juridisk rådgivare och CBRE agerade teknisk rådgivare till Heimstaden Bostad i transaktionen. PMM Group agerade transaktionsrådgivare för säljaren.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!