2020-05-26 Boende evakueras från lyxtornet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/norra-tornen-oscar-properties.jpg

Boende evakueras från lyxtornet

Foto: Holger Ellgaard / CC BY-SA
Foto: Holger Ellgaard / CC BY-SA
Bostad

Oscar Properties skyskrapa Innovationen i Norra Tornen har tampats med omfattande fuktskadeproblem. Fem lägenheter är evakuerade och ett 30-tal boende är direkt drabbade.

En av de drabbade har tvingats bo på hotell – i åtta månader, enligt Expressen.

– Man tappar förtroende för en person och ett företag som inte håller vad man lovat, säger Kjell Fallqvist, ordförande för bostadsrättsföreningen till tidningen.

Ekonomisk press från flera håll

Larmen från de boende i lyxlägenheterna kommer samtidigt som bostadsutvecklaren brottas med omfattande ekonomiska problem. Bland annat jagade Kronofogden vd:n Oscar Engelbert personligen för skatteskulder på 20 miljoner kronor.

Utöver det har föreningen skickat fakturor för fem miljoner kronor. Kostnader som också omfattar stamrenovering och färdigställande av en lokal.

– Det stora problemet nu är våra rörarbeten. Det gäller både avloppsstammar, dagvatten och värmerör där det uppdagats fel. Det är kopplingar som är felaktiga och korrosion på rör. Vi har pågående reparation av olika vattenskador i storleksordningen 30 lägenheter som är berörda. Tre av skadorna är försäkringsärenden och där har Oscar Properties inte ens råd att betala momsen, säger Kjell Fallqvist till tidningen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!