2020-05-20 Flertal säkerhetsbrister på radhusbygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/genrebild-bygge-marcus-rosenholm.jpg

Flertal säkerhetsbrister på radhusbygge

Foto: Branschaktuellt
Bostad

Arbetsmiljöverket har fått flera tips om brister på radhusbygget vid Folkets hus i Riddersvik, Stockholm. Nu riktar fackförbundet Byggnads stark kritik mot hur säkerheten sköts på bygget.

Bland annat finns det inga avspärrningar eller hjälmar, det saknas skyddsutrustning och byggställningar är inte färdigbyggda.

– Det är mycket felaktigheter i hela hanteringen, gällande ställningen och själva arbetsplatsens inramning, säger Tomas Kullberg, ordförande Byggnads region Stockholm till Hässelbydirekt, som har sett bilder från bygget.

Risker för förbipasserande

Byggnads lyfter även riskerna som finns för förbipasserande. Speciellt med tanke på att Hässelby villastads skola inte ligger långt från platsen.

– Det är inte okej att en tioåring kan traska rakt in och skada sig. Den som är ansvarig på arbetsplatsen blir då åtalbar. Vår roll som regionala skyddsombud är att även skydda tredje person, sägerTomas Kullberg.

Jonas Serrestam på Borohus som är ansvarig för bygget i Riddersvik uppger till tidningen att arbetsplatsen kommer att stängas ned och förbättrande åtgärder sätts in.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!