2020-02-12 Grönt för stort bostadsprojekt i Barkarbystaden https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/stora-torget-barkarbystaden.jpg

Grönt för stort bostadsprojekt i Barkarbystaden

Stora torget, Barkarbystaden. Foto: Bysmon / CC BY-SA
Bostad

Ett nytt centralt kvarter ska upp mittemot den kommande tunnelbane­stationen i Barkarbystaden. Avtalet är tecknat mellan Järfälla kommun och Åke Sundvall.

Det är tredje gången som Åke Sundvall investerar i Barkarbystaden och ska utveckla ett kvarter med bostäder och stort kommersiellt innehåll i gatuplan, mitt emot Barkarbystadens tunnelbane­station.

– Åke Sundvall har tidigare utvecklat och byggt ett mycket omtyckt och prisbelönat kvarter med hög kvalitet vid Stora torget i Barkarbystaden. Jag ser därför mycket positivt på att de återigen väljer att investera och bygga i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla i ett pressmeddelande.

En första skiss på hur Åke Sundvall planerar att utveckla kvarteret mittemot tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Visionsbild: Dinell Johansson.

Kvarteret ska innehålla

  • Cirka 300 bostäder: hyresrätter, bostadsrätter och/eller ägandelägenheter.
  • En medelstor dagligvarubutik: Coop är tilltänkt hyresgäst.
  • Lokaler för mindre butiker i fronten mot Barkarbyvägen och Sveatorget.

– Jag är mycket glad över avtalet med Åke Sundvall. De har ett väl genom­arbetat koncept för att skapa ett livfullt och modernt kvarter mittemot tunnelbanestationen på Sveatorget som kommer att bli Barkarbystadens mest centrala plats, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!