2020-01-23 Peab riskerar vite för försenat bostadsbygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/peab-byggare-bygge-marcus-rosenholm.jpg

Peab riskerar vite för försenat bostadsbygge

Bilden har ingen med nyheten i fråga att göra. Foto: Marcus Rosenholm / Branschaktuellt
Bostad
Projekt

Sopor och fulparkerade bilar har tagit över platsen vid Solbergaskolan, där Peab skulle ha byggt klart bostäder till mars i år, det rapporterar StockholmDirekt.

Staden och Peab hade kommit överrens om att det skulle byggas 118 bostäder längs Diamantbacken och Kristallvägen. Men fem år efter att detaljplanen vann laga kraft, syns inga spår av ett bostadsbygge.

Enligt SöderortDirekt ska Peabs regionchef Daniel Detterfelt skriftligt svarat att åtgärder ska vidtas vid behov, men också att byggprocesser är långa och tar tid.

Riskerar vite

Staden förutsätter fortarande att det ska byggas på platsen. Men eftersom det hela gått över tiden kan Peab riskera vite på 2,3 miljoner kronor.

– Men självklart är det bästa alternativet om vi kan hitta lösningar i dialog först. Vitet är ju inte huvudsaken, utan det viktiga för oss är att byggnationen kommer igång. Eftersom Peab har köpt och tillträtt marken kan staden inte ta tillbaka den. Om Peab inte kan starta bygget uppmuntrar vi dem att sälja projektet till någon annan som kan bygga, säger Vanja Westerlundt till StockholmDirekt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!