Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Stopp på flera byggen - miljoner går förlorade

14:e januari 2020, 16:28
Stopp på flera byggen - miljoner går förlorade
Bilden har inget med nyheten i fråga att göra. Foto: Branschaktuellt
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Ett nytt parkeringshus, ett nytt specialistsjukhus och en ombyggnation av en sjukhusmottagning är bara några av de byggprojekt som har stoppats av politikerna och kostat skattebetalarna över 60 miljoner kronor.

Det rapporterar GT, som även skriver att Västra Götalandsregionen skär ner i verksamheten, samtidigt som 62 miljoner har betalats ut till dessa byggprojekt som inte blev verklighet.

– Det är olyckligt att det har gått så långt i vissa av de här projekten innan man har tänkt om och lagt ner så mycket kostnader i onödan, säger Carl Öhrman, vid Västra Götalandsregionens koncernkontor till GT.

Förgäveskostnader

Regionstyrelsen kommer att gå igenom de så kallade förgäveskostanderna inom en snar framtid. Förslagsvis ska kostnaderna tas ur Västra Götalandsregionens centrala kassa, men först måste det tas ett formellt beslut om detta.

– Att kostnaderna är förgäves råder det väl i det stora inte så mycket diskussion om, det är mer vem som ska ta det. Det är olyckligt att det har gått så långt i vissa av de här projekten innan man har tänkt om och lagt ner så mycket kostnader i onödan, säger Carl Öhrman.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0