Arkitektur
2 min lästid

Vinnare av Bopriset 2019

14:e november 2019, 13:38
Vinnare av Bopriset 2019
Vinnare av Bopiset 2019: SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening. På bilden: SKB:s Kvarteret Basaren på Kungsholmen, Stockholm, ritat av Wingårdh arkitektkontor. Foto: Mikael Olsson
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Det blev Stockholms Kooperativa Bostadsförening som utsågs till 2019 års vinnare av Bopriset- till minne av Josef Frank, vid ett seminarium på Nationalmuseum.

Bopriset instiftades 2018 av Boinstitutet och delas ut med stöd av Svenskt Tenn. Priset ska främja ett attraktivt bostadsbyggande med kvalitet- för alla, och delas ut till minne av arkitekten Josef Frank, vars idéer om att bra boenden för alla är avgörande faktorer för ett socialt, ekonomiskt och även politiskt hållbart samhälle, är högaktuella än idag.

– SKBs evighetsförvaltning är en inspiration som fler aktörer på bostadsmarknaden borde ta intryck av. SKB har aldrig sålt en fastighet och satsar på kvalitet både i material och förvaltning, vilket lönar sig på lång sikt både för medlemmarna, samhället och klimatet, säger Moa Anderson, verksamhetsledare för Boinstitutet och jurymedlem för Bopriset i ett pressmeddelande.

“Priset är ett kvitto”

Prissumman på 100 000 kronor kommer SKB att använda till sina medlemmar för inspiration och kunskapsutbyte kring framtidens boende, hållbart byggande och arkitekturens betydelse.

– Vi är oerhört stolta och glada över utmärkelsen. Josef Franks idéer, där kvalitet är centralt och tanken om att ett bra boende för alla är en förutsättning för ett hållbart samhälle, stämmer väl överens med SKB:s värderingar. Priset är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb när vi förvaltar och utvecklar den goda idé som skapade SKB för över hundra år sedan, säger Eva Nordström, vd SKB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0