Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Demonstration mot bostadsbygge

11:e november 2019, 13:34
Demonstration mot bostadsbygge
Visualisering: Södergruppen Arkitekter
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

I närheten av Hornstull ska 158 nya lägenheter byggas. Flera av dessa ska ligga i ett nytt hus på innergården – men detta väckte stora protester, såpass att polisen behövde komma in och stoppa demonstrationen.

Byggarbetarna var på väg in på bygget, men de möttes istället av en demonstration, det rapporterar StockholmDirekt. Det är Svenska Bostäder som bygger kvarteret Plankan (som omgärdas av Lundagatan, Hornsgatan, Varvsgatan och Kristinehovsgatan).

En del av lägenheterna ska byggas på befintliga hus, men omkring 92 av dem ska uppföras i ett nytt hus på innergården. Det är dessa som gav upphov till protester. Processen ska ha pågått i 15 år i olika instanser enligt StockholmDirekt.

“Har haft en bra dialog”

– Det var åtta personer som stängt av ingången. Jag har varit ute och haft en bra dialog med personerna och nu är inga kvar vad jag kan se. Det är förstås beklagligt att folk inte tycker att det här bygget är så roligt men vi har ett bostadsuppdrag och det här bygget ska och kommer att genomföras, säger hon, säger Anne Kuylenstierna-Arnström, kommunikationschef på Svenska Bostäder till StockholmDirekt.

Första etappen

Nu ska jordmassor fraktas bort och stängsel ska upp. Sen ska även vegetationen inom arbetsområdet tas bort. Enligt byggherren har processen hittills inneburit ökade kostnader på 15 miljoner kronor för projektet.

Bygget kommer att landa på 597 miljoner och beräknas vara klart i december 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0