2019-10-23 Stark kritik mot nya landmärket https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/spanga-arkitema-arkitekter.jpg

Stark kritik mot nya landmärket

Vy från Bromstensvägen Bild: Arkitema Arkitekter
Bostad
Projekt

Det hölls nyligen ett samrådsmöte om det nya centrumkvarteret som byggbolaget SSM planerar i Spånga centrum. Kritiken var hård både mot den nya bygget och om planerna runt om.

På plats fanns tjänstemän från stadsförvaltningen, en representant från SSM samt två personer från Arkitema arkitekter, som ligger bakom gestaltningen av kvarteret, det rapporterar Stockholm Direkt.

Projektet beskrivs som ett nytt landmärke för Spånga. Med sina 15 våningar blir byggnaden högre än samtlig av den befintliga bebyggelsen.

Alldeles för högt

Men spångaborna menar att det är alldeles för högt. Sen försvinner också parkeringsplatsen framför stationen om projektet blir verklighet, vilket inte heller mottogs väl.

– Enligt trafikkontoret ska Spånga fortsätta att vara en bytespunkt. En bussterminal utreds sedan länge av staden och regionens trafikförvaltning. Enligt stadens översiktsplan kan det eventuellt bli aktuellt med en bussterminal vid Solvalla om det blir så att man bygger en pendeltågsstation där, svarade Monika Rudenska från stadsbyggnadskontoret till Stockholm Direkt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!