2019-10-16 Spaden i marken för nya bostäder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/riksbyggen-spadtag-linkoping.jpg

Spaden i marken för nya bostäder

Med och tog det första spadtaget var Muharrem Demirok, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Linköpings kommun, Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Mårten Rydell, affärschef NCC. Foto: Ekenblom
Bostad
Projekt

Nyligen satte Riksbyggen spaden i marken för 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park, Linköping.

– Linköping växer och Riksbyggen vill i rollen som en långsiktig samhällsbyggare både bidra till stadens tillväxt och utveckla området Berga Park. I Berga Park bygger Riksbyggen både hyres- och bostadsrätter samt i varierade storlekar i samma kvarter. Det ger många möjligheten att efterfråga de nya bostäderna, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad i ett pressmeddelande.

Brf Riddaren

De 43 bostadsrätterna i Brf Riddaren i Berga Park är yteffektiva med insatser från 915 000 kronor. De minsta lägenheterna kan passa perfekt som studentlägenhet. I kvarteret kommer det främst att byggas mindre lägenheter med 1-2 rum och kök, men även lägenheter med 3 rum och kök. Lägenheterna är ljusa och välplanerade och husen är utformade så att de ska vara beständiga och lättskötta över tid.

Sammanlagt handlar det om åtta hus, miljömärkta med Svanen, som kommer att uppföras i Berga Park. Entreprenör för projektet är NCC och byggnationen beräknas vara klar våren 2022.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!