2019-10-09 Första spadtaget för Norrtälje-bygge https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/spadtag-altaura.jpg

Första spadtaget för Norrtälje-bygge

Bild på spadtaget. Foto: Altura
Bostad

Altura utvecklar ett äldreboende i Norrtälje tillsammans med SHH Samhällsfastigheter. Nyligen togs det första spadtaget.

Fastigheten planeras stå färdigställd år 2020 då omsorgsföretaget Humana flyttar in. Boendet ska inrymma sammanlagt 60 lägenheter.

– Vi är mycket glada över att det första spadtaget har tagits för vår nya fastighet i Norrtälje. Vi är stolta över att kunna utveckla äldreboenden som detta, där hållbarhet, grönska och välbefinnande prioriteras. Extra roligt är det att få göra det tillsammans med SHH Samhällsfastigheter som delar vår syn på vad ett modernt äldreboende ska innehålla, säger Dorotea Stellmach, Ansvarig för konceptutveckling på Altura i ett pressmeddelande.

Illustration: Altura

Solceller och energieffektiva lösningar

Äldreboendet kommer utöver lägenheter att innefatta utomhusmiljöer och de boende kommer att ha tillgång till både växthus och gym. Fastigheten kommer att utrustas med hållbara specifikationer, såsom solceller på taket och energieffektiva lösningar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!