2019-09-10 Jättebygge skjuts upp – igen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/dakota-roos.jpg

Jättebygge skjuts upp – igen

Foto: Dakota Roos
Bostad
Projekt

Efter sommaren var det planerat att det stora bygget på Södermalm i Stockholm skulle sätta igång igen. Men arbetet med de 129 lägenheterna har ännu inte startat, enligt SVT rapporterar DN.

Redan i juni rapporterade DN om att planen var att fortsätta bygga de 129 lägenheterna på vid Roselundsparken Södermalm efter sommaren. Nu är planen att bygget ska starta i oktober.

Entreprenör tvingades in i rekonstruktion

Bygget ska ha stannat av i första hand på grund av att entreprenören BTH Bygg tvingades in i en företagsrekonstruktion. Därmed blev bygget, värt närmare 500 miljoner kronor, uppskjutet skriver DN. Det rapporterade även Branschaktuellt om här.

Efter sommaren var det tänkt att Stockholmshem, beställare av projektet, skulle kunna få igång produktionen.

– Prognosen är att vi hoppas komma igång som tidigast efter sommaren. Vi kan inte säga när det blir inflyttning. Vi har inte kommit dithän i processen än. Preliminärt skulle det ha varit inflyttning i husen nu i vinter. Men så blir det garanterat inte, sade Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem, då till DN. 

Men produktionen står fortfarande still. Anledningen är att de nödvändiga upphandlingarna ännu inte är färdiga, rapporterar SVT Nyheter, skriver DN.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!