2019-09-09 Kommunen polisanmäler: fusk med upphandlingar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/kommun-upplands-bro.png

Kommunen polisanmäler: fusk med upphandlingar

Foto: Upplands-Bro kommun
Bostad

Uppland-Bro kommun har valt att stänga av några medarbetare från vidare tjänsteutövning. Detta efter att kommunen gjort en genomlysning av flera upphandlingar.

Enligt kommunen ska det ha förekommit oegentligheter. Medarbetarna polisanmäls också för oegentligheter mot LOU, Lagen om Offentlig Upphandling.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. En utredning lyfte fram oegentligheter och från kommunens sida valde vi att agera omgående. Vi beklagar verkligen det inträffade, som riskerar att skada förtroende och tillit. Vi vill särskilt poängtera att det är oerhört viktigt att lagar och regler alltid följs, säger Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun i ett pressmeddelande.

”Det är ett brott”

– Det som nu uppdagats är ett brott mot det tydliga regelverk som omger upphandlingar. Vi kommer aldrig att acceptera att invånarnas förtroende för kommunen naggas i kanten av tvivelaktiga omständigheter. Det handlar ytterst om att alla skattebetalares pengar ska behandlas med respekt och komma till nytta för rätt ändamål, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!