2019-08-07 Kommunen betalade miljoner, väntar fortfarande på bostäder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/haninge-kommun.jpg

Kommunen betalade miljoner, väntar fortfarande på bostäder

Haninge kommun. Foto: Bengt-re from Sweden / CC BY 2.0
Bostad

Haninge kommun hade planer på att uppföra 54 lägenheter på grusplanen i Jordbro. 2017 togs ett beslut och kommunen betalade flera miljoner i förskott för modulbostäder.

Men kommunen väntar fortfarande idag på modulbostäderna som ännu inte kommit, det rapporterar Mitt i Haninge. Bolaget som ska leverera modulbostäderna heter Bäverdammen Fastighet & Förvaltning som anlitats av kommunen för att bygga och fungera som hyresvärd.

Men när beslutet väl togs följde en lång överklagandeprocess och därefter hade en av bolagets finansiärer dragit sig ur. Bolaget behövde pengar och bad kommunen om förskott på hyran.

Den man som kommunen har anlitat ska ha flera konkurser bakom sig och betalningsförelägganden hos Kronofogden.

En del markarbeten har utförts

Hyresavtalet staterar att tillträde till bostäderna ske i oktober 2017, men när Mitt i besöker området i mitten av juli 2019 finns det bara en stor, ödslig grusplan på platsen. En del markarbeten har utförts, men inget bygge har startats. I stället har tillträdesdatumet skjutits upp ett flertal gånger.

Enligt det arrendeavtal som är tecknat mellan kommunen och bolaget ska bolaget ha rätt till marken på Blockstensvägen fram till år 2027 – förutsatt att de betalar 30 000 kronor om året i markhyra.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!