2019-07-28 Oscar Properties säljer hälften av Helix https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/Oscar-Engelbert-500x241.jpg

Oscar Properties säljer hälften av Helix

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties
Bostad

Oscar Properties har ingått ett överlåtelseavtal med Fastpartner AB och Slättö VII om att sälja 50% av aktierna i Torsplan Holding AB, dvs indirekt i projekt Helix, till Slättö Fastpartner II AB.

– Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, dvs att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger Oscar Engelbert, VD på Oscar Properties.

Helix är den andra etappen av Norra tornen i nordvästra delen av Vasastan, Stockholm. Produktionen är pågående och omfattar 138 lägenheter fördelade över drygt 12 000 BOA. Helix förväntas färdigställas under 2020.

– Projektet Helix blir ett landmärke i Stockholm och därtill fördjupar vi vårt existerande samarbete inom bostadsutveckling med Slättö. Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger Sven-Olof Johansson, VD på Fastpartner

Försäljningspriset uppgår till 100 MSEK och den positiva resultateffekten kommer att redovisas i samband med Q3-rapporteringen den 7 november 2019.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!