2019-06-19 Byggbolag i konkurs – skulder på 124 miljarder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/stallningsbransch.jpg

Byggbolag i konkurs – skulder på 124 miljarder

Säkrare ställningsbransch
Foto: Adobe Stock / christian42
Affär & Karriär
Bostad
Projekt

Det brasilianska bolaget Odebrecht var från början ett byggbolag. Men har efter det expanderat ut på flera andra marknader, inklusive bygg. Nyligen ansökte bolaget om konkurs, det rapporterar Kristianstadsbladet.

Allt var inte, med andra ord, frid och fröjd. Bolaget har under flera år tampats med problem där de varit i centrum för flera politiska korruptionsutredningar.

Skulder på 124 miljarder

Odebrechts skulder omfattar 51 miljarder reais, motsvarande 124 miljarder kronor. Enligt Odebrecht är en konkursbegäran det bästa sättet att färdigställa en företagsrekonstruktion samtidigt som långivare försöker att driva in bolagets tillgångar.

Rekonstruktionen ska i första hand beröra moderbolaget Odebrecht SA och ett antal dotterbolag. Bolag som inte påverkas är: petrokemibolaget Braskem, byggenheten OEC, oljebolaget Ocyan, fartygstillverkaren Enseada, Odebrecht Transport eller bostadsbyggaren Incorporadora.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!